NL | BERT VISSCHER – DAT ZIE JE EEN ANDER NIET DOEN

Bert Visscher

Bert Visscher is voor mij persoonlijk wel een cabaretier held. Helaas is het niet altijd makkelijk om kaarten voor zijn show te bemachtigen, vooral niet als je in het buitenland woont. Gelukkig kwam het deze keer goed uit en kon ik een kaart bemachtigen om Visscher live in de Deventer Schouwburg te zien tijdens de Dat Zie Je Een Ander Niet Doen show.

BERT VISSCHER

Cabaretier en theatermaker Bert Visscher staat bekend om zijn levendige en fysieke optredens waar je veelal improvisatie en publiek interactie ziet. In zijn voorstellingen hanteert Bert Visscher een vast stramien: hij maakt een uitgebreid vertakte, rode draad die op losse wijze diverse sketches met elkaar verbindt. Zijn typetjes brengen een mix van absurditeit en herkenbaarheid, maar vooral enorme lach partijen.

Toen ik nog in Nederland woonde wou ik hem altijd al eens zien, maar het kwam er op de een of andere manier nooit van. Eenmaal verhuisd keek ik met grote regelmaat naar zijn video’s op YouTube met tranen van het lachen als gevolg. Puur geluk bracht me naar Nederland terwijl Visscher zijn laatste programma Dat Zie Je Een Ander Niet Doen. Als het in het echt maar net zo leuk is als op TV.

DAT ZIE JE EEN ANDER NIET DOEN

In een uitverkochte Schouwburg trad Bert Visscher op met alle energie die een 63-jarige man heeft. En blijkbaar is dat heel veel! Het is een understatement dat ik tranen had van het lachen. Deze show was het dubbel en dwars waard. Bert Visscher weet vanaf de eerste minuut de zaal te bespelen en de lachsalvo’s te ontvangen. Mocht dit de laatste show van de cabaretier zijn dan was het een ontzettend goede! De verzoeknummers van het publiek uit zijn hele oeuvre geeft echt het “greatest hits” gevoel met een nieuwe spin. Nieuwe grappen verruilden sommige oude wat het juist weer relevant maakten.

Het decor was zo gemaakt dat het eruit zag als een kleed kamer en klein toneel. Het toneel kon ronddraaien om voor alle verschillende sketches een passende achtergrond te hebben.

Onder het motto ‘u vraagt, wij draaien’, nog één keer Petersons vogelgids op een diaprojectiescherm, komt Barbie Ken weer voorbij, zien we de mollige sterwardes, en neemt hij de zaal weer mee in zijn legendarische bloemschikcursus. Dit zijn iconische komische sketches die moeiteloos de tand des tijds hebben doorstaan. Visscher weet ogenschijnlijk onbelangrijke zaken snel uit te vergroten, waardoor we bijna ongemerkt ook om onszelf lachen.

Ik kan niet genoeg aanraden om deze show te bezoeken. Hij draait nog tot mei 2025, maar kaarten zijn veelal uitverkocht.

Lees meer reviews hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.