NL | BLØF LIVE IN UITVERKOCHT ZWOLLE

Blof hedon zwolle

 De Nederlandse band Bløf heeft sinds het begin van de jaren 90 een gevestigde naam. Met talloze hits op hun naam en alleen maar uitverkochte tours, werd het tijd om te ontdekken wat de mannen uit Zeeland allemaal in huis hebben.

Tijdens een Counting Crows concert in Israël hoorde ik Holiday in Spain en verbaasde ik mezelf dat ik de Nederlandse vertaling van de lyrics kende. Dit nummer was ook uitgebracht als een duet met Bløf. Sinds die tijd ben ik meer naar deze Nederlandse band gaan luisteren. Toen eenmaal de gelegenheid zich voordeed om ze live te zien in Zwolle, greep ik die kans met beide handen aan.

BLØF

Ze hebben een eigen festival, verkopen elke club en theater tour uit en hebben talloze hits op hun naam staan. De Zeeuwse band Bløf staan bekend om hun bekend om zijn unieke geluid, waarin rock, pop en alternatieve elementen samenkomen.

De band onderscheidt zich door krachtige teksten, zowel in het Nederlands als in het Engels, waarin ze emoties en verhalen op treffende wijze overbrengen. Bløf staat garant voor energieke live-optredens met een sterke interactie met het publiek. Uiteraard maakt dit hen een geliefde en prominente positie in de Nederlandse muziekscene heeft opgeleverd.

CLUBTOUR NAJAAR 2023

Om half 9 precies stapte de band het podium op voor de eerste show van de tot dusver uitverkochte club tour. Roestig zal de band niet zijn na een jaar vol club shows, festivals en uiteraard meer dan 30 jaar ervaring. Vanaf de eerste noot, zat de band er meteen lekker in met nummers van o.a. hun laatste album Polaroid. Het publiek ging lekker mee en met de hoeveelheid hits die er vanavond voorbij kwamen kun je ook niet anders verwachten.

Blof

Ondanks dat de sfeer er lekker in zat, merkte je toch dat niet alle nieuwere nummers helemaal bekend waren. Dat gezegd hebbende, hits als Dansen Aan Zee, Zo Stil, Hier en Harder Dan Ik Hebben Kan kwamen ontzettend goed uit de verf en klonken fantastisch. De band klinkt erg goed live! Ondanks een verkoudheid van zanger Pascal klonken de nummers zoals je ze op de radio hoort.

Voorafgaande wist ik niet zeker wat ik moest verwachten, maar Bløf maakte het dubbel en dwars waard. De band klinkt super live! De overgebrachte energie gaf het gevoel dat je zowel op een groot festival als in een kleine zaal stond. Dan was dat laatste, met een capaciteit van 850 man, misschien meer het geval.

Persoonlijke highlight was toch wel Dichterbij Dan Ooit, welke de band na het eerste couplet opnieuw begon. Reden was dat zanger Pascal niet blij was met zijn eigen zangkunsten in het eerste couplet. Zoals hij het zelf zei, dit lied verdient een perfecte run through. En die kregen we, kippenvelmoment. Ik vond het ook super om Later Als Ik Groter Ben live te horen. Een avondje Bløf is zeker een aanrader, en ik denk zeker dat ik ze nog een keer ga zien.

Lees meer reviews hier!

Tourposter

Leave a Reply

Your email address will not be published.